Νεολαία ΜέΡΑ25: Η στοχοποίηση της Γιάννας Κούρτοβικ δε θα περάσει

News
20 Νοέ, 2020

Η στοχοποίηση της Γιάννας Κούρτοβικ δε θα περάσει! Στις προσωπικές επιθέσεις απαντάμε συλλογικά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Γιάννα Κούρτοβικ. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστ(ρι)ές.

Την Τρίτη 17/11, μετά την διάλυση της πορείας του Πολυτεχνείου από τις αστυνομικές δυνάμεις με τον πιο άγριο και αυταρχικό τρόπο. Ο λογαριασμός Georghy Zhukov, γνωστός και δημόσιος ακροδεξιός χρήστης στο Twitter, δημοσίευσε, προφανώς εν αγνοία της, φωτογραφία της με την περιγραφή «Η Γιάννα Κούρτοβικ συντονίζει – κατευθύνει τα επεισόδια δίνοντας σε real time τη θέση των ΜΑΤ στους μπαχαλάκηδες. Το παρακράτος της Αριστεράς με ονοματεπώνυμο..».

Καταγγέλλουμε την συκοφαντική και ανήθικη επίθεση στην δικηγόρο Γιάννα Κούρτοβικ. Η Γιάννα Κούρτοβικ προφανώς ενοχλεί το ακροδεξιό ακροατήριο και την κρατική εξουσία καθώς μέσα από τους αγώνες της εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας υπερασπίζοντας αδύναμους, πρόσφυγες/μετανάστες συμβάλει στο κίνημα και δεν μπορεί να αμαυρώσει κανείς την διαδρομή της.

Η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ υπέβαλε μήνυση που αφορά τρία αδικήματα:

– Συκοφαντική δυσφήμιση
– Εξύβριση
– Αποτύπωση μη δημόσιας πράξης τρίτου προσώπου (το οποίο κανονικά διώκεται αυτεπάγγελτα).

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.