Νεολαία ΜέΡΑ25: Η σωστή πλευρά της Ιστορίας για την Κυβέρνηση είναι ο ξυλοδαρμός διαδηλωτών που ζητούν ειρήνη

News
09 Απρ, 2022

Η Κυβέρνηση άλλη μια φορά μας επιβεβαίωσε πως η απάντηση σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση θα είναι η καταστολή. Η σημερινή αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στην αντιπολεμική διαδήλωση και ουσιαστικά σε κόσμο που βρισκόταν σε μια πορεία ειρήνης, είναι επιλογή δυναμιτισμού του ήδη επιβαρυμένου κλίματος.

Δε μας ξαφνιάζει η επιλογή της Κυβέρνησης να ρίξει χημικά και να ξυλοκοπήσει κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να υπολογίσει ούτε τους διερχόμενους πεζούς.

Απ’ ότι φαίνεται για την Κυβέρνηση “η σωστή πλευρά της Ιστορίας” είναι να δίνεται βήμα σε ναζί στο Κοινοβούλιο και να καταστέλλονται αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

Από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως τον τελευταίο αστυνομικό, που συμμετείχε στην σημερινή καταστολή της ειρηνικής διαδήλωσης, δεν περιμένουμε καμία ανάληψη ευθύνης, μιας και σύσσωμο το κυβερνητικό μπλοκ έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανο για κάτι τέτοιο και είναι συνειδητή επιλογή ο περαιτέρω αυταρχισμός απέναντι στους πολίτες.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 θα συνεχίσουμε να αρθρώνουμε αντιπολεμικό λόγο, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή αλλά και απαιτώντας να σταματήσει η παροχή στρατιωτικού υλικού και οπλισμό στον Ουκρανικό στρατό.

Όχι στον πόλεμο.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο