Νεολαία ΜέΡΑ25: Έξω τα ΜΑΤ και οι ΟΠΚΕ από τα πανεπιστήμια – Κάτω ο νόμος 4777 – Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου

News
24 Σεπ, 2022

Ο αγώνας των φοιτητ(ρι)ών για ακόμη μία φορά βάζει φρένο στα σχέδια αστυνομοκρατίας και καταστολής της Μητσοτάκης Α.Ε., καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση φέρεται να αποσύρει και πάλι την πανεπιστημιακή αστυνομία από τα πανεπιστήμια.

Όμως αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα. Οι ΟΠΠΙ είναι ένα μόνο κομμάτι της επίθεσης στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η κατάργηση του ασύλου, τα κλειδώματα, τα σχέδια για τουρνικέ, κάμερες και κάρτες εισόδου, τα σχέδια φύλαξης και περιπολίας, η παρουσία των ΜΑΤ – όλα έχουν ως στόχο την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και την επιτηδευμένη συρρίκνωση των χώρων συνάντησης, ζύμωσης, ελευθερίας και ανταλλαγής ιδεών και εργαλείων αγώνα.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση και μέχρι να έχουμε το ανοιχτό, δημόσιο και μαζικό πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε, ως Νεολαία ΜέΡΑ25 θα παλεύουμε μαζί με τους φοιτητές, τις ερευνήτριες, τους πανεπιστημιακούς. Και σε αυτόν και σε κάθε μελλοντικό αγώνα θα βρισκόμαστε στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Έξω τα ΜΑΤ και οι ΟΠΚΕ από τα πανεπιστήμια!
Κάτω ο νόμος 4777!
Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου!

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο