Νεολαία ΜέΡΑ25: Έξω τα ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο

News
12 May, 2023

Μαθαίνουμε από ειδήσεις της τελευταίας ώρας ότι η Πρυτανεία του ΕΜΠ προχώρησε σε απροειδοποίητο λοκαουτ του Κάτω Πολυτεχνείου ενώ βρίσκονταν φοιτητ@ και εργαζόμεν@ εντός των εγκαταστάσεων!

Ενώ διεξάγονταν κανονικά μαθήματα της αρχιτεκτονικής με δεκάδες φοιτητ@ στο χώρο οι φύλακες του πανεπιστημίου άρχισαν να διώχνουν παρευρισκόμενα άτομα μετά από “διαταγές της ΓΑΔΑ” και ενώ βρίσκονται παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις έξω από τις πύλες του πολυτεχνείου, που δεν επιτρέπουν σε κανένα να φύγει από τις εγκαταστάσεις!

Αυτή η κατάσταση ομηρίας στα χέρια των δυνάμεων καταστολής, αποτελεί μια χαρακτηριστική απόπειρα αποπροσανατολισμού του κράτους, μετά από μια ακόμη ήττα των συστημικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΔΙΚΤΥΟ στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μαΐου στα χέρια της αγωνιζόμενης φοιτητικής κοινότητας.

Απαιτουμε εδώ και τώρα την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΕΜΠ και την ακύρωση του λοκαουτ του Πρύτανη Μπουντουβή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Skip to content