Νεολαία ΜέΡΑ25: Έξω η Αστυνομία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

News
28 Απρ, 2022

Για παραπάνω από μια εβδομάδα, από την προηγούμενη Μ. Δευτέρα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στον χώρο του Στεκιού στο Βιολογικό, στον οποίο υποτίθεται πραγματοποιούνται έργα για την ανακατασκευή βιβλιοθήκης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών/τριών που βρίσκονται καθημερινά στο ΑΠΘ και ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ από τον πανεπιστημιακό χώρο.
Δεν θα επιτρέψουμε να κανονικοποιηθεί η αστυνομική παρουσία μέσα σε κανένα Πανεπιστήμιο, και σε κανέναν χώρο εκπαίδευσης. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά. Οι αυταρχικές λογικές της Κυβέρνησης και της Πρυτανείας δεν θα περάσουν. Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα Πανεπιστήμια.
photo: Chris Avramidis

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο