Νεολαία ΜέΡΑ25: Από τον Χρυσοχοΐδη στον Θεοδωρικάκο. Το δόγμα Νόμος και Τάξη είναι εδώ!

News
04 Σεπ, 2021

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μπορεί στον τελευταίο ανασχηματισμό να αντικαταστάθηκε από τον νέο υπουργό ΠΡΟΠΟ, Τάκη Θεοδωρικάκο, όμως το δόγμα Νόμος και Τάξη παρέμεινε και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίζεται αμείωτος.

Χθες, Παρασκευή 3/9, σε τρεις διαφορετικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, υπήρξαν τρεις ξεχωριστές επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, με χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές.

– Παρασκευή 3/9, 12:00μμ, Προπύλαια, φοιτητικό συλλαλητήριο. Παρεμπόδιση της πορείας από τα ΜΑΤ και χρήση χημικών.

– Παρασκευή 3/9, 7:00μμ, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, Αντιφασιστική Συγκέντρωση. Αλληλέγγυοι/ες και αντιφασίστες/τριες κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ που έσπευσαν να εμποδίσουν την πορεία της ξύλινης κούκλας Αμάλ, που συμβολίζει τον ξεριζωμό και το ταξίδι των προσφύγων, και έβαλαν πλάτη στις μερικές δεκάδες ακροδεξιών που πραγματοποίησαν εθνικιστική συγκέντρωση μισαλλοδοξίας.

– Παρασκευή 3/9, 7:00μμ, Προπύλαια, Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παρεμπόδιση της πορείας από τα ΜΑΤ και χρήση χημικών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλες τις χθεσινές αστυνομικές επεμβάσεις, που μας υπενθύμισαν, δυστυχώς, πως τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ρόλο, αλλά οι πολιτικές κεντρικές επιλογές.

Κύριε Θεοδωρικάκο και κύριε Μητσοτάκη, εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά σας, κάθε φορά, γιατί ο αγώνας μας και οι διεκδικήσεις μας για έναν καλύτερο κόσμο δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται από δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις. Στο δρόμο θα σπάσουμε την τρομοκρατία σας, στους δρόμους θα κερδίσουμε πίσω τα όνειρα μας.

Καλό φθινόπωρο, κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο