Νεολαία ΜέΡΑ25: Αφήστε τον Βαγγέλη ελεύθερο. Δικαστήρια Ευελπίδων, 19/10, 11π.μ.

News
19 Οκτ, 2020
Το μεγαλύτερο έγκλημα του Βαγγέλη είναι ότι ονειρεύτηκε έναν άλλο κόσμο και πάλεψε για αυτόν.

Ο Βαγγέλης είναι 14 χρονών και μαθητής του 7ου Γυμνασίου του Δήμου Χαλανδρίου, είναι εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Ο Βαγγέλης αύριο καλείται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή για τις κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
Παρότι πέρασε από σωματικό έλεγχο δύο φορές και δεν βρήκαν τίποτα παράνομο πάνω του, έχει ήδη τρία βράδια στη ΓΑΔΑ χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με την οικογένειά του παρά μόνο με τον δικηγόρο του, μετά το μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 15/10 και τη σύλληψή του την ώρα που έβγαινε από κατάστημα εστίασης.
Ο Βαγγέλης δεν έκανε τίποτα κακουργηματικό ή παράνομο. Τόλμησε να ονειρευτεί και να διεκδικήσει έναν άλλο κόσμο. Ζήτησε από την Πολιτεία να έχει λιγότερους μαθητές η τάξη του για να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος συνωστισμού στην αίθουσα και να διαφυλαχθεί η υγεία του και των συμμαθητών του. Ζήτησε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Ζήτησε να λειτουργούν τα σχολεία με υγειονομική ασφάλεια.
Στην Ελλάδα όμως του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως δεν έχουν το δικαίωμα οι μαθητές και οι μαθήτριες να κάνουν τέτοιες σκέψεις, για αυτό και το αστυνομικό κράτος τους κυνήγησε και τους τιμωρεί.
Την Δευτέρα 19/10 και ώρα 11π.μ., θα είμαστε όλοι και όλες έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων μαζί με τους φίλους και τους συμμαθητές του, μαζί με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου του. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Βαγγέλη και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του και τη φοίτηση του στο σχολείο του.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο