Κοινή Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 Πάτρας, Τομέων Υγείας και Εργασίας, και ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Η Μητσοτάκης Α.Ε. βλέπει το δημόσιο τομέα ως εταιρία – δεν θα τους αφήσουμε

News
05 Μαρ, 2022
Για ακόμα μία φορά η Μητσοτάκης Α.Ε. αποδεικνύει ότι βλέπει το δημόσιο τομέα ως εταιρία.
Εφαρμόζει το πραγματικά ανάλγητο μοντέλο της εταιρίας μεγιστοποίησης κέρδους στις καθαρίστριες.
Τώρα στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο μέλλον στα υπόλοιπα νοσοκομεία και δημόσια κτήρια της χώρας.
Τις ετοιμάζει για απόλυση με σκοπό να εισάγει ιδιωτικά συνεργεία που θα ανήκουν σε μεγαλοεργολαβους που θα αναλάβουν την καθαριότητα, και στα οποία πιθανώς να καταλήξουν και οι ίδιες εξ’ ανάγκης, προφανώς με μισθούς πείνας και αφαίρεση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος και αξιοπρέπειας.
Και αυτά αφού προηγουμένως τις χρησιμοποίησε ανήθικα κατά την περίοδο της πανδημίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο.
Αυτό είναι το περιβόητο μοντέλο ΣΔΙΤ για το οποίο τόσο πολύ υπερηφανεύονται.
Τα αποτέλεσματά των ΣΔΙΤ είναι ότι οι μεγαλοεργολάβοι:
  • Δεν θα στοιχίζουν λιγότερο στο Ελληνικό κράτος.
  • Θα εισπράξουν τη μερίδα του Λέοντος από τα μέχρι τώρα «κόστη» μισθοδοσίας, συν τα επιπλέον ποσά που θα μπορεί σε κάθε σύμβαση να βάζει ο εκάστοτε υπουργός ή άρχοντας που μπορούν να μοιράζονται σε «ημετέρους».
  • Θα πληρώνουν μισθούς πείνας το προσωπικό που θα προσλάβουν.
  • Θα μειώσουν την ποιότητα εργασίας καθώς θα είναι μειωμένος και ο χρόνος ενασχόλησης του προσωπικού με κάθε ξεχωριστό κτήριο λόγω «στόχων».
Εν τέλει σταδιακά και διαρκώς, θα μεταφέρονται κεφάλαια από την περιφέρεια (μισθοί καθαριστριών) στην Αθήνα (μεγαλοεργολάβοι καθαρισμου) και θα καταργούνται θέσεις εργασίας, κυρίως στην επαρχία.
Η τακτική των μεγαλοεργολάβων είναι πάγια. Τη συνταγή την ξέρουμε και την έχουμε ξαναδεί.
Μαζικές εργολαβίες με τις ελάχιστες δυνατές προσλήψεις και κεντρικοί managers στην Αθήνα (συνήθως από γαλάζια παιδιά, από Golden Boys and Girls με παχυλούς μισθούς) που θα «αξιολογούν» ότι όλα βαίνουν καλώς για να λαμβάνουν τα «bonus απόδοσης».
Η χωρίς ενσυναίσθηση στρατηγική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά και εγκληματική.
Σε αυτήν δεν χωρούν, όπως έχει αποδειχθεί από αντίστοιχες διαδικασίες, συναισθηματισμοί και αναφορές ούτε στον συνάνθρωπο, ούτε στις αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, ούτε στην βελτίωση του δημόσιου συμφέροντος. Μόνο στην «καλή» εταιρία που μπορεί και «προσαρμόζεται» ανάλογα με τις συνθήκες.
Θα μας βρουν μπροστά τους, αλληλέγγυους σε κάθε αδικία, σε κάθε εγκληματική απόφαση που οδηγεί στην εξαθλίωση των πολλών με τίμημα το κέρδος των ελάχιστων.
Το ΜέΡΑ25 θα σταθεί αρωγός των ανθρώπων αυτών που δούλεψαν με τόση αφοσίωση τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και νωρίτερα και ζητάει τη ΑΜΕΣΗ αποκατάστασή τους.

Τομέας: Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κυρίως πολιτικές για τα εργασιακά δικαιώματα και την καταπολέμηση της εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας έναντι των εργαζομένων , για την απασχόληση και κατανομή του εισοδήματος πέρα από το συμβόλαιο κεφαλαίου-εργασίας , για το βασικό εισόδημα και την ανεργία, καθώς και για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλες τις βαθμίδες και πλευρές της Υγείας την οποία υπερασπίζεται ως θεμελιώδες καθολικό ανθρώπινο αγαθό ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της με οποιαδήποτε μορφή. Στοχεύει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, της Ψυχικής Υγείας κι ενός Συστήματος Πρόνοιας που θα καλύπτει με αξιοπρέπεια όσους ανεξαιρέτως το έχουν ανάγκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο