Τομέας Δικαιωμάτων, Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ και Νεολαία ΜέΡΑ25: Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές φεμινιστριών στο Σύνταγμα, μια τόσο μεγάλη ημέρα

News
25 Νοέ, 2020

Πριν λίγη ώρα, στο Σύνταγμα, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές γυναικών φεμινιστριών που πραγματοποιούσαν συμβολικό ακτιβισμό με πλακάτ και πανό. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε καν το μεγαλείο της σημερινής ημέρας, της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας εναντίον Γυναικών.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της Αστυνομίας στην συμβολική, και με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, κινητοποίηση των φεμινιστικών οργανώσεων και ζητάμε να αφεθούν όλες ελεύθερες τώρα αμέσως!

Καμία μόνη. Καμία ξανά δολοφονημένη.

Να σηκώσουν τις γροθιές τους ψηλά, χωρίς ντροπή, χωρίς φόβο.

Τομέας: Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο πολιτικές για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, των μειονοτήτων, των κρατουμένων, των αντιρρησιών συνείδησης, των εργαζομένων στο σεξ καθώς και για ζητήματα Καταστολής και Κρατικής Βίας.

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο