Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έχασε τον Γενικό Διευθυντή της

News
03 Φεβ, 2023

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της πρόωρης και ξαφνικής απώλειας του Φίλιππου Τσιμπόγλου, Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και πρώην Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το έργο και η προσφορά του Φίλιππου Τσιμπόγλου δεν θα πάψουν να ξεχωρίζουν. Ο ευγενής χαρακτήρας και η προσωπικότητά του θα λείψουν από όλους τους συνεργάτες του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους από τον Τομέα Πολιτισμού και τον Τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25 που αναγνωρίζουν και τιμούν το σημαντικό έργο του εκλιπόντος.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ενημερώνει ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 11.30 στον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου. Η οικογένεια παρακαλεί όπως αντί στεφάνων κατατεθούν δωρεές στον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.

Τομέας: Παιδείας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή και την Έρευνα. Υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του βασικού κοινωνικού αγαθού της Παιδείας με δημοκρατικά, πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις οποιουδήποτε είδους. 

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο