Δήμος Πειραιά: Σαθρές οι βάσεις της πολιτιστικής πολιτικής του

News
16 Ιαν, 2023

Η σαθρή βάση της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά αντιστοιχίζεται τελικά στην σαθρή βάση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά. Είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον Πολιτισμό από την οποία προκύπτουν οι αμέλειες όπως η έλλειψη συντήρησης της κεντρικής σκηνής που κατέρρευσε όταν βρίσκονταν επάνω της μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Ευτυχώς από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το συμβάν ενώ συνέβη προ καιρού, επανήλθε στην επικαιρότητα όταν το υπουργείο Πολιτισμού πρόσφατα, απέδωσε ευθύνες στον Δήμο Πειραιά αναφέροντας ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την λειτουργία, συντήρηση και τις επισκευές του θεάτρου. Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσουν οι ευθύνες αφού άλλωστε ο πολιτισμός στον Δήμο Πειραιά δεν φαίνεται να σφύζει από υγεία.

Είναι απογοητευτικό πάντως να παρατηρούμε λόγω αυτών των συμβάντων την απαξίωση ενός θεάτρου σημαντικού όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Ενώ μάλιστα παραδόθηκε εδώ και εννέα χρόνια μόνο, ολικά ανακαινισμένο στον Δήμο που έχει την ευθύνη του. Είναι επίσης απογοητευτικό να παρατηρούμε την αδιαφορία για τις συνθήκες στις οποίες δημιουργούν οι μαθητές που θα αποτελέσουν την μαγιά για την αυριανή καλλιτεχνική έκφραση της πόλης και της χώρας. Το συμβάν αυτό για το οποίο ευθύνεται κατά το υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος Πειραιά, εγγράφεται στον μακρύ κατάλογο παρόμοιων πολιτικών της Πολιτείας, όπως του τσιμεντώματος της Ακρόπολης, της υποβάθμισης των καλλιτεχνικών πτυχίων και πολλών άλλων που καταδείχνουν ότι δεν είναι τυχαία, αρνητικά συμβάντα αλλά πρόκειται περί νοοτροπίας καταστροφικής για τον Πολιτισμό.

Το ΜέΡΑ25 ζητά ο Δήμος Πειραιά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για το Δημοτικό θέατρο Πειραιά και την ασφάλεια των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Τομέας Πολιτισμού

ΟΒ Πειραιά ΜέΡΑ25

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο