Διατομεακή Συνάντηση Πολιτικής Γραμματείας και Τομέων Πολιτισμού και Εργασίας: Συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

News
22 Δεκ, 2021

Οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Ευαγγελία Αλεξάκη, Αθηνά Γιαννουλάκη και Σοφία Στράτου, ο Τομέας Πολιτισμού εκπροσωπούμενος από τον συντονιστή του Νίκο Καναρέλη και ο Τομέας Εργασίας εκπροσωπούμενος από το συντονιστή του Διομήδη Σκαλιστή, καθώς και μέλη των αντίστοιχων Τομέων του ΜέΡΑ25, συναντήθηκαν και συζήτησαν διαδικτυακά με εργαζόμενους στο Ε.Μ.Σ.Τ. εκπροσωπούμενους από τον Πρόεδρο Κώστα Σβόλη και τις Ελένη Καλαμπόκα και Φωτεινή Αλεξοπούλου, μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν ήταν ζητήματα που αφορούν σε διοικητικά προβλήματα του φορέα, ζητήματα χρηματοδότησης, καθώς και ζητήματα προσωπικού και διαφάνειας στο διορισμό προσώπων και τρίτων εταιρειών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΜέΡΑ25 αναγνωρίζει τη σημασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στα μουσειακά πράγματα και τον κορυφαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην καλλιέργεια της καλλιτεχνικής παιδείας όλων των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του μουσείου. Οι καλές εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, η διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων και στην ενημέρωση των εμπλεκομένων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την καλλιέργεια ενός καθαρού τοπίου, στο οποίο μπορεί να ανθίσει ο Πολιτισμός.

Τομέας: Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κυρίως πολιτικές για τα εργασιακά δικαιώματα και την καταπολέμηση της εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας έναντι των εργαζομένων , για την απασχόληση και κατανομή του εισοδήματος πέρα από το συμβόλαιο κεφαλαίου-εργασίας , για το βασικό εισόδημα και την ανεργία, καθώς και για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο