Τομέας Πράσινης Μετάβασης: «Μπαζώνουν» το οξυγόνο του Πειραιά

News
12 Ιούλ, 2020

Πλήθος φορτηγίδων του ΟΛΠ ξεφορτώνουν καθημερινά μπάζα από την καθίζηση του Ικονίου στη θάλασσα της Πειραϊκής.

Το καταστροφικό έργο του προβλήτα για τα γιγα-κρουαζιερόπλοια από τον ΟΛΠ, μπροστά από την Πειραϊκή, ξεκίνησε και πάλι προδιαγράφοντας ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, αισθητικό ευτελισμό και πολιτιστική απαξίωση, προσθέτοντας αρνητικά στην Κλιματική Καταστροφή και στηρίζοντας ένα απαράδεκτο αλλά και απαξιωμένο πλέον μοντέλο τουρισμού.
Παράλληλα υποβαθμίζεται το υποθαλάσσιο περιβάλλον, που είχε αρχίσει να ζωντανεύει μετά τα έργα της Ψυττάλειας, καταστρέφοντας οικοσυστήματα που παράγουν έως και οξυγόνο προς την ατμόσφαιρα!

Παρόλα αυτά διαφαίνεται ένα αισιόδοξο φως με την απόφαση διακοπής των βυθοκορήσεων από το ΣτΕ, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων και συμπαράστασης τους από πλήθος φορέων του Πειραιά (Δικηγορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο κα). Αυτή η απόφαση του ΣτΕ καταδείχνει ότι το κίνημα των κατοίκων είναι μια σοβαρή, μαχητική και με επιχειρήματα συλλογικότητα.

Το καθεστώς της Χρεοδουλοπαροικίας στην Ελλάδα απαιτεί ξεπούλημα του περιβάλλοντος, πόρος που όταν καταστραφεί δεν αντικαθίσταται, αναφέρουμε στο πρόγραμμα της Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 είχε από την αρχή των αντιδράσεων συμπαρασταθεί στο κίνημα των κατοίκων για αποτροπή δημιουργίας λιμανιού στην Πειραϊκή, όπως επίσης με τοποθετήσεις βουλευτών του (Σακοράφα Σοφία, Αρσένης Κρίτων, Μπακαδήμα Φωτεινή) αλλά και με στήριξη σε συλληφθέντες ακτιβιστές και ακτιβίστριες.

Αυτή την συμπαράσταση την συνεχίζουμε!

Τομέας: Πράσινης Μετάβασης | 210-3810671 | [email protected]

Ο Τομέας της Πράσινης Μετάβασης ασχολείται με την ανάδειξη πολιτικών που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, προωθώντας από το κοινοτικό, το εθνικό έως το παγκόσμιο επίπεδο την μετάβαση σε πράσινες μορφές παραγωγής και αναπαραγωγής της κοινωνίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.