Άραγε η Αριστεία τους δεν περιλαμβάνει τις Τέχνες και τον Πολιτισμό;

News
19 Ιούν, 2020

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες πως καταργούνται τα καλλιτεχνικά μαθήματα και η μουσική από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την κ. Κεραμέως να δηλώνει μάλιστα πως τα παρακολουθούσαν λίγοι, την ώρα που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά.

Μετά την κατάργηση της Κοινωνιολογίας και την υποβάθμιση των κοινωνικών επιστημών, το Υπουργείο Παιδείας έκρινε πως στο σύστημα αξιών τους τομείς όπως η μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο και το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο είναι περιττοί και στέκονται εμπόδιο στα σχολεία εξεταστικά κέντρα που ονειρεύονται.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης ήταν ανησυχητικά με σταθερά οπισθοδρομικές και αναχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, με χαρακτηριστική την επιστροφή της διαγωγής στους τίτλους σπουδών. Θέτουμε το εξής ερώτημα στην κ. Κεραμέως και στους συν αυτώ: Άραγε η Αριστεία σας δεν περιλαμβάνει τις τέχνες και τον πολιτισμό;

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δεν θα μπούμε στην διαδικασία να επιχειρηματολογήσουμε για όλα τα αναγκαία εφόδια που λαμβάνουν οι μαθητές κατά την επαφή τους με τις διαφορετικές όψεις της τέχνης. Ωστόσο η εξορία τους, δηλαδή η μη καλλιέργεια της ανυπότακτης φαντασίας των μαθητών και των μαθητριών μας, μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Τα καλλιτεχνικά δεν είναι μια αφηρημένη κατηγορία, είναι οι συγκεκριμένες πρακτικές ανθρώπων απ’ τις οποίες ζουν και με τις οποίες ζούμε.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.