Ανακοίνωση του Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 σχετικά με το Άρθρο 40 της ΕΣΔΙ

News
02 Δεκ, 2021

Άρθρο 40 της ΕΣΔΙ

Κυριάκος Ερντογάν ή Ρετζέπ Ταγίπ Μητσοτάκης.

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 καταγγελει το σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για γραπτές αξιολογήσεις εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, όπως έχουν στο άρθρο 40 του σ/ν για την Εθνική Σχολή Δικαστών ΕΣΔΙ .

Οι προτεινόμενες διατάξεις παραπέμπουν σε δομές «βαθέως κρατους» , προσβάλουν το κύρος του θεσμού της δικαστικής εξουσίας και πλήττουν τη δικαστική ανεξαρτησία.

Είναι αδιανόητες στο κεκτημένο του δυτικοευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και δεν υφίστανται ούτε στην Τουρκία του κ. Ερντογάν.

Με τους σχεδιασμούς του Μητσοτακισμού οι δικαστικοί λειτουργοί θα αξιολογούνται κάθε χρόνο στην δικαιοδοτική τους κρίση από τα αρμόδια όργανα της επιθεώρησης.

Θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις οι οποίες θα αναπαράγουν την μία και μοναδική αλήθεια του διδάσκοντος επιχειρώντας να κάμψουν την ελεύθερη γνώμη και επιστημονική άποψη, ώστε η πάγια θέση της νομολογίας να γίνει η επιδίωξη των συμφερόντων της μεταδημοκρατικής εκτροπής που καθοδηγεί η Μητσοτάκης ΑΕ .

Διακηρύσσουμε το σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, το σεβασμό της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστών.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 40 του σχεδίου νόμου για την ΕΣΔΙ.

Οι ερντογανικού τύπου νομοθετήσεις που ονειρεύεται η Μητσοτάκης ΑΕ δεν θα περάσουν.

Τομέας: Δικαιοσύνης | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για μια δημοκρατική λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης η οποία θα διασφαλίζει την πραγματική ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα του κράτους δικαίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο