Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

News
11 Νοέ, 2022

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή κ. Βοζικάκη Γεώργιου και Ζωίδη Μιχάλη και μελών του Πολιτικού Σχεδιασμού και του Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πυρήνα του πάρκου, τη λεηλασία που επιτελείται και τις δυσμενείς διατάξεις που προωθούνται με νέο Προεδρικό Διάταγμα με σκοπό τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών. Τα μέλη του ΜέΡΑ25 ενημερώθηκαν διεξοδικά και εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα της επιτροπής Αγώνα και τη βούληση να συνδράμουν στην ανάδειξή τους.

Ειδικότερα αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που εκτείνονται στους εξής άξονες:

  • δρομολόγηση μέσω νέου ΠΔ των αλλαγών χρήσεων γης ασύμβατων με τη λειτουργία του πάρκου
  • συρρίκνωση και κατακερματισμός του πυρήνα του πάρκου
  • διαρκής εμπορευματοποίηση, διαμπερής κυκλοφορία, ανεξέλεγκτη και παράνομη στάθμευση,
    αλλά και οι προτάσεις που περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
  • επαναφορά των διατάξεων προστασίας του ΠΔ 187/2011
  • απομάκρυνση των ανενεργών στρατοπέδων
  • κατάργηση των ήδη εγκατεστημένων ασύμβατων και παράνομων χρήσεων γης και λειτουργιών, των περιφράξεων, των διελεύσεων και της στάθμευσης οχημάτων.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε για επικοινωνία, συνεργασία και συμμετοχή στους αγώνες. Μετά τα συνεχιζόμενα περιβαλλοντικά εγκλήματα με την υπερεκμετάλλευση όλων των δημόσιων χώρων, στηρίζουμε τη μετατροπή του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή σε χώρο ελεύθερο, πράσινο, προστατευμένο από συμφέροντα, ώστε να προσφέρει τα τεράστια οφέλη του σε όλους τους κατοίκους της Αττικής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο