Καστέλι Πεδιάδας – Ένα υγιές κύτταρο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2019

Στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν δύο αειφόρες πεδιάδες, Μεσσαράς και Καστελίου, δυο πραγματικά κύτταρα ευζωίας. Δανειστές και κυβερνώντες αποφάσισαν το Φεβρουάριο του 2019 να θανατώσουν το κύτταρο της πεδιάδας στο Καστέλι στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης. Βάλθηκαν να ξεριζώσουν διακόσιες (200.000) χιλιάδες λιόδεντρα με αντάλλαγμα ένα φαραωνικό αεροδρόμιο.

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής το Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη επισκεφτήκαμε το Καστέλι στις 24 Φεβρουάριου 2019,  συνομιλήσαμε με μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας», προτείνοντας επιτόπου τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις:

  1. Επέκταση και βελτίωση των υπαρχόντων αεροδρομίων της Κρήτης
  2. Διασύνδεση των υπαρχόντων αεροδρομίων, από τα Χανιά έως την Σητεία, μέσω υπερσύγχρονου ταχέος σιδηροδρόμου, με δύο κάθετες γραμμές (η μία προς Παλαιόχωρα, η άλλη προς Ιεράπετρα). Μια υπερσύγχρονη ταχεία όχι μόνο μειώνει το οικονομικό και οικολογικό κόστος, αλλά δύναται να δημιουργήσει άριστες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.  
  3. Θεσμοθέτηση μόνιμου ΔΙΑΣΚΕΠ Περιφέρειας Κρήτης όπου όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε δημιουργικά στις αποφάσεις καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι πραγματική ανάπτυξη και πραγματική δημοκρατία πάνε χέρι-χέρι.

(Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για το θέμα εδώ)

Ζούμε ευλογημένοι στο προικισμένο νησί της Κρήτης που δίνει απλόχερα τα αγαθά της ζωής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο διπλανό μας και προστατεύοντας τη φύση με σεβασμό μπορούμε να ευημερούμε καθώς οι λύσεις βρίσκονται πάντα μέσα μας.

Ας τολμήσουμε την υπεύθυνη ανυπακοή για να δούμε την Ευρώπη να αλλάζει. Όταν διασώσουμε το κύτταρο που λέγεται Καστέλι τότε και όλο το σώμα της Ευρώπης έχει ελπίδα να γιατρευτεί. Κρατάμε τη ρίζα μας ζωντανή. Συνεχίζουμε να παράγουμε όπως υπεύθυνα και περήφανα ξέρουμε.

της Ελευθερίας Κατσούλη, Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο