«Καμία ελπίδα δεν μπορεί να ριζώσει σε έναν τόπο όπου εκείνοι που εκλέχθηκαν για να κάνουν τη ρήξη τελικά συνθηκολόγησαν», Γιάνης Βαρουφάκης – Χαλκίδα, 8 Απριλίου 2019

Βασικά Κείμενα του site το 2019
09 Απρ, 2019


Ηχηρό μήνυμα στήριξης του ΜέΡΑ25 έστειλαν οι πολίτες της Χαλκίδας με το βροντερό «παρόν» τους στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Bαρουφάκη, την ευρωβουλευτή και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα και ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Ερικ-Μιλτιάδη Εντμαν, Γιόχεν Σούλτ και Δημήτρη Δρόσο.

Σε γραπτό μήνυμα του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Λογιάδης – που λόγω ασθένειας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί – τόνισε οτι «επειδή η ιδέα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας γεννήθηκε στην Ελλάδα, οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις ιδέες αυτες και να μετεξελίξουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά αλληλέγγυα, προοδευτική,δίκαιη και ανθρώπινη ένωση» και συμπλήρωσε οτι «επειδή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου, στα 62 μου χρόνια, μην έχοντας ποτέ μέχρι τώρα ασχοληθεί με τα κοινά, παρά του ότι θα μπορούσα κάλλιστα να πω, ότι είμαι “φτιαγμένος, βολεμένος “, λέω ΔΕΝ πάει άλλο, πρέπει να συμμετέχω στον αγώνα αυτόν με το ΜΕΡΑ25».

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα τόνισε οτι «τίποτα δεν απειλεί περισσότερο έναν λαό, απο την αίσθηση οτι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που τον γονατίζει» και υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές με το ΜέΡΑ25 για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αφού τόνισε ότι «το μεγαλύτερο όνειρο της ολιγαρχίας, είναι να μην πάμε να ψηφίσουμε» είπε οτι «η αποχή σήμερα είναι έγκλημα απέναντι στην χώρα μας, την ιστορία της και την Ευρώπη». Και συμπλήρωσε: «Καμία ελπίδα δεν μπορεί να ριζώσει σε τόπο όπου εκεινοι που εκλέχτηκαν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν την ρήξη τελικά δηλώνουν οτι δεν θα την κάνουν και αντίθετα κάνουν τεμενάδες στον κάθε….Νταϊσελμπλουμ». Και αναφέρθηκε σε ενα μήνυμα που έλαβε απο τον J.K.Galbraith όταν ο Α. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ν. Τράμπ: «Γιάνη τι τέρας εκθρέψαμε…;».

Ομως με το DiEM25 και το ΜέΡΑ25 ποτέ ξανά δεν θα είμαστε μόνοι μας, υπογράμμισε ο Γραμματέας του κόμματος και θύμισε οτι «την ώρα που ο Σόιμπλε ζητούσε την εξόντωση των Ελλήνων στο Eurogroup, Γερμανοί πολίτες διαδήλωναν στην Φρανκφούρτη και έτρωγαν ξύλο συμπαραστεκόμενοι σε μας, για αυτούς τους πολίτες παλεύουμε σε Ελλάδα, Γερμανία και Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Άνοιξη και το ΜέΡΑ25».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο λαός μας με έναν ολόκληρο Αρμαγεδώνα απέναντι του το 2015, στάθηκε όρθιος. Αυτή σήμερα δεν είναι άλλη μία ευκαιρία, είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε αυτή την ζοφερή κατάσταση, να ξαναπάρουμε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας».

Οπως σε κάθε εκδήλωση του ΜέΡΑ25 ο Γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες των πολιτών.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 επειδή αυτή η νύχτα κράτησε πολύ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο