Η Μόρια πλήττει ανεπανόρθωτα την ψυχή της Ευρώπης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Σεπ, 2018

Για πολλοστή φορά αναδεικνύεται με αρνητική δημοσιότητα το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Λέσβου, αυτή τη φορά επειδή χαρακτηρίζεται από δημόσια υπηρεσία ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

 

Αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση φέρει, κατά πρώτο, η κυβέρνηση και, συμπληρωματικά, η Ευρωπαική Ένωση, οι οποίες με την προσφυγοκτόνα συμφωνία Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας επιλέγουν να απομονώνουν και να εξαθλιώνουν σε συστηματική, πλέον, βάση τους πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε ανυπόφορες συνθήκες διαμονής και επί πολύ χρονικό διάστημα. Απαιτείται η άμεση κατάργηση του γεωγραφικού περιορισμού των αιτούτων διεθνή προστασία στα νησιά και η μεταφορά τους σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας και διαμερίσματα εντός αστικών ιστών.

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει ευρωπαική πρωτοβουλία για την αντικατάσταση της συμφωνίας Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας με μία ολοκληρωμένη συμφωνία κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης  ανάλογα με τον πληθυσμό, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν και την ανεργία του κάθε κράτους μέλους. Ωστόσο, η κυβέρνηση, δέσμια, πλέον της επιλογής της ηγεσίας της να υποτάσσεται χωρίς ουσιαστικό και παραγωγικό αντίλογο στις επιλογές της ευρωπαικής ελίτ υπό γερμανική κηδεμονία δεν περιμένουμε, δυστυχώς, να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία. Γι’ αυτό απαιτείται η ανάδειξη του ΜΕΡΑ25 σε ισχυρή δύναμη ώστε να αγωνιστεί για την προώθηση τέτοιων πολιτικών, των μόνων ωφέλιμων τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους έλληνες

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο